Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

كميته حمايت از روزنامه نگاران: ايران ركورد دار روزنامه نگاران زنداني

Go down  Message [Page 1 of 1]

PersianBoy

PersianBoy
مدیرکل سایت
مدیرکل سایت

يك سازمان دفاع از حقوق روزنامه نگاران در گزارشي، ايران را ركورددار شمار روزنامه نگاران زنداني در جهان معرفي كرده است.

كميته حمايت از روزنامه نگاران در گزارش خود در مورد شرايط دست اندركاران رسانه هاي همگاني در ايران گفته است كه در حال حاضر دست كم چهل و هفت روزنامه نگار در اين كشور زنداني هستند و به اين ترتيب شمار روزنامه نگاران محبوس در ايران از سال 1996 - چهارده سال پيش - تا كنون در هيچ كشور ديگري در جهان سابقه نداشته است.

براساس اين گزارش، شمار روزنامه نگاران زنداني در ايران حتي از تعداد مشابه در جمهوري خلق چين، با نظام كمونيستي و جمعيت بيش از يك ميليارد و سيصد ميليون نفر، پيشي گرفته و براي جمهوري اسلامي ركوردي كم سابقه در اين زمينه برجاي گذاشته است.

در اين گزارش آمده است كه بسياري از روزنامه نگاران بازداشتي بعد از اعلام نتيجه بحث برانگيز انتخابات رياست جمهوري در ماه ژوئن سال جاري به زندان افتاده اند و تشكيلات حكومتي همچنان به اقدامات تهاجمي خود براي جلوگيري از فعاليت و دستگيري روزنامه نگاران مستقل و منتقد دولت ادامه مي دهد.

در گزارش كميته حمايت از روزنامه نگاران به نقل از مدير اجرايي اين سازمان آمده است كه "سركوب بي امان مطبوعات در ايران نشانه آن است كه حكومت از ابراز ديدگاه هاي جديد و دسترسي مردم به اطلاعات و اخبار بيمناك است."

وي در مورد هدف از تهيه اين گزارش گفته است كه "هدف ما صرفا مستند كردن بيرحمي حكومت نيست بلكه گوشزد كردن اين واقعيت به مقامات ايران است كه جهان اقدامات آنان را زير نظر دارد."

كميته حمايت از روزنامه نگاران گزارش خود را بر اساس آمار و اطلاعات مربوط به بازداشت روزنامه نگاران در تاريخ اول فوريه سال جاري تهيه كرده و گفته است كه اين گزارش "تصويري مختصر" از اسامي و شرح حال كساني است كه در آن تاريخ در زندان بوده اند.

به گفته اين كميته، گزارش منتشر شده شامل اسامي بيش از پنجاه روزنامه نگار ديگري نمي شود كه در خلال ماه هاي اخير دستگير و پس از مدتي، از حبس آزاد شده اند.

اين گزارش مي افزايد كه "پنج تن از روزنامه نگاراني كه در حال حاضر در زندان هستند قبل از آغاز دوره سركوب روزنامه نگاران در سال جاري به زندان افتاده اند."
اتهامات بازداشتيان

كميته حمايت از روزنامه نگاران گفته است كه برخي از بازداشتيان از جمله روزنامه نگاران سرشناس در داخل و خارج ايران هستند كه از آن جمله مي توان به عماد الدين باقي، نويسنده و فعال حقوق بشر، ماشاء الله شمس الواعظين، روزنامه نگار و وكيل مدافع روزنامه نگاران و كساني مانند محمد داوري، افشاگر آزار زندانيان كهريزك، و شيوا نظر آهاري، مدافع حقوق بشر كه در طول هشت ماه گذشته دو بار به زندان افتاده، اشاره كرد.

در ادامه گزارش آمده است كه در بسياري از موارد، مقامات قضايي اتهامات مبهم ضد حكومتي مانند "تبليغات عليه نظام"، اهانت به مسئولان و اخلال در نظم عمومي را عليه روزنامه نگاران بازداشتي عنوان كرده اند اما در اكثر موارد، دليل و شرايط بازداشت در پرده اي از ابهام قرار دارد و رسما هيچ اتهامي عليه فرد بازداشتي وارد نشده است.

برخي از بزاداشت شدگان به دوره ها طويل حبس، شلاق، تبعيد داخلي و ممنوعيت طولاني يا مادام العمر از نويسندگي و ساير فعاليت هاي مدني و سياسي محكوم شده اند و براي يك روزنامه نگار نيز حكم اعدام صادر شده و دو تن ديگر نيز با اتهاماتي مواجه هستند كه در صورت محكوميت، در جمهوري اسلامي مجازات اعدام را در پي دارد.

در ماههاي اخير شماري از روزنامه ها توقيف و دهها روزنامه نگار بازداشت شده اند

كميته حمايت از روزنامه نگاران اعلام داشته است كه "با توجه به تداوم سياست سركوب توسط دولت ايران،" اين كميته به بررسي ماهانه شرايط روزنامه نگاران زنداني در ايران ادامه مي دهد هر چند در شرايط عادي، معمولا به انتشار تنها يك گزارش سالانه در سطح جهاني اكتفا مي كرده است.

در اين گزارش، آمده است كه "ايران در حال حاضر، با فاصله اي عظيم، مقام اول جهان به عنوان زندانبان روزنامه نگاران را به خود اختصاص داده و چين، با بيست و چهار روزنامه نگار زنداني، در رده دوم قرار مي گيرد."

در ادامه اين گزارش، اسامي و شرح حال تعدادي از روزنامه نگاران بازداشتي چاپ شده و در ضميمه آن، يك فيلم ويديوئي از مصاحبه ياسون آتاناسياديس، روزنامه نگار يوناني در دسترس قرار دارد.

اين خبرنگار در جريان گردآوري خبر در ايران بازداشت شد و بيست روز را در زندان گذراند و در اين مصاحبه، تجربه خود را از اين دوره بيان مي كند.

كميته حمايت از روزنامه نگاران يك سازمان غير انتفاعي است كه براي پيگيري و برانگيختن واكنش جهاني عليه برخورد خشونت آميز و سلب حقوق روزنامه نگاران در نقاط مختلف ايجاد شده و فعاليت آن شامل تهيه گزارش در مورد شرايط رروزنامه نگاران به خصوص در نقاطي است كه اطلاعات مربوط به آنها به سادگي در دسترس افكار عمومي قرار نمي گيرد.

اين سازمان در سال 1981 توسط گروهي از روزنامه نگاران خارجي كه در ايالات متحده فعاليت داشتند تاسيس شد و مقر آن در شهر نيويورك واقع است.

http://WWW.PARSiYAN.TK

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum