Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

آمار دولت همچنان غیر قابل اعتماد؛خوشه بندی زیر سوال!

Go down  Message [Page 1 of 1]

PersianBoy

PersianBoy
مدیرکل سایت
مدیرکل سایت

مجموع افراد شرکت کننده در نظر‌سنجی که اعلام کرده‌اند عضو خوشه سوم هستند یا عضو هیچ خوشه‌ای نیستند برابر 10 هزار و 103 نفر معادل 72.7 درصد است.

کلمه:در حالی که رئیس مرکز آمار اعلام کرده بود حدود ۷۰ درصد مردم در خوشه اول و دوم قرار دارند امایک نظر سنجی اینترنتی نشان می‌دهد نزدیک به ۷۳ درصد شرکت کنندگان در خوشه‌های یک و دو دریافت کننده یارانه نقدی قرار ندارند و در واقع یا خوشه سومی هستند یا خوشه‌ای برای آنها در نظر گرفته نشده است.

بر اساس گفته محمد مدد ۳۰ میلیون نفر در خوشه یکم و ۱۷٫۶ میلیون نفر در خوشه دوم قرار داشته‌اند و بقیه در خوشه سوم قرار دارند.

به گزارش«فردا» نزدیک به محمد باقرقالیباف ، طی نظر ‌سنجی که طی هفته گذشته سایت خبری «فردا» برگزار کرد از مجموع حدود ۱۴ هزار نفر شرکت کننده در نظر سنجی ۱۰ هزار و ۱۰۳ نفر معادل ۷۲٫۷ درصد اعلام کردند در خوشه ۱ و ۲ قرار ندارند و این نتیجه را شواهد دیگر نیز اثبات می‌کند.

بنا بر این گزارش از مجموع حدود ۱۴ هزار نفر شرکت کننده در نظرسنجی۷هزار و ۳۹۲ نفر معادل ۵۳٫۲ درصد شرکت کنند‌گان اعلام کردند که عضو خوشه سوم خوشه‌بندی مرکز آمار قرار دارند.

همچنین دو هزار و ۷۱۱ نفر معادل ۱۹٫۵ درصد اعلام کردند در هیچ یک از خوشه‌های درآمدی قرار ندارند.

به عبارت دیگر، مجموع افراد شرکت کننده در نظر‌سنجی که اعلام کرده‌اند عضو خوشه سوم هستند یا عضو هیچ خوشه‌ای نیستند برابر ۱۰ هزار و ۱۰۳ نفر معادل ۷۲٫۷ درصد است.

همچنین دو هزار و ۴۰۳ نفر معادل ۱۷٫۳ درصد شرکت کنندگان اعلام کرده‌اند که عضو خوشه دوم درآمدی هستند.

در همین حال یک هزارو ۳۷۹ نفر معادل ۹٫۹ درصد شرکت کنندگان نیز اعلام کرده‌اند که در خوشه اول درآمدی قرار دارند.

به عبارت دیگر سه هزار و ۷۸۲ نفر معادل ۲۷٫۳ درصد شرکت کنندگان در خوشه‌بندی یک و دو قرار دارند و یارانه نقدی دریافت می‌کنند.

تحلیل ارقام

اگرچه نظرسنجی «فردا» به تنهایی نمی‌تواند تصویر کاملی از جامعه خوشه‌بندی شدگان ارائه دهد اما وقتی نتایج این نظرسنجی را درکنار نتایج میدانی خبرگزاری مهر، خبرگزاری فارس، و خبرهای منتشره درباره خوشه‌بندی‌ها، همچنین شنیده‌‌های شفاهی از ساکنان شهرها، و از همه مهمتر سرانه‌ای که مرکز آمار برای افراد مشمول یارانه نقدی دانسته قرار می‌دهیم نتایج این نظر سنجی تا اندازه بالایی معتبر نشان می‌دهد.

گزارش میدانی خبرگزاری مهر از سطح شهر تهران نشان می‌دهد که اکثر مردم تهران در خوشه سوم درآمدی قرار گرفته‌اند، ضمن اینکه اکثر مردم به این نحو خوشه‌بندی اعتراض دارند و در سایت مرکز آمار ایران نیز گزینه اعتراض را انتخاب کرده‌اند.

برهمین اساس، به نظر می‌رسد منطقه جغرافیایی محل سکوت نیز در تعیین خوشه‌بندی‌ها لحاظ شده است.

همچنین اغلب مردم گلستان هنگام ارسال پیامک با این جمله روبرو شده‌اند: «بر اساس اطلاعات اظهار شده توسط شما و اطلاعات حاصل از راستی آزمایی و مقایسه با پایگاه‌های آماری کشور خانوار شما در خوشه سوم قرار می‌گیرید.»

جمعی از این خانوارها، با ثبت گزینه اعترض دارم، خواهان تجدید نظر در نتایج این طرح آماری شدند و از مسئولان امر خواستند تا در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.

شمار قابل توجهی از خانوارهای یک یا دو نفره گلستان، با بیان اینکه جزو خوشه ۳ قرار گرفته‌اند، خواهان تجدید نظر در این زمینه شدند.

در همین حال برخی مردم با ارسال پیامکی به مرکز آمار ایران برای اطلاع از وضعیت خوشه درآمدی خود، این پیام را دریافت کرده‌اند که “خوشه‌بندی خانوار شما امکان‌پذیر نیست.”

در همین حال فارس نیز گزارش مشابهی را منتشر کرد که نتایجی شبیه به نشان می‌داد‌.

همچنین شنیده‌ها در سطح شهر و شهرستان‌ها غالبا نشان می‌دهد که ۷۰ درصد مردم جز خوشه‌های اول و دوم نیستند.

سرانه‌های مرکزآمار نتایج نظر سنجی را تایید می‌کند.

تحلیل ارقام

بر اساس آمار‌های بانک مرکزی از نتایج آمارگیری خانوار شهری و روستایی در سال ۸۶‌، متوسط درآمد ناخالص پولی و غیرپولی خانوار‌ها حدود ۹۵ درصد هزینه‌هایشان است. بر اساس این نسبت هزینه خانوار ایرانی در دهک‌های یکم تا پنجم به ترتیب، ۱۶۹ هزار تومان، ۲۸۵ هزار تومان، ۳۷۸ هزار تومان، ۴۷۰ هزار تومان، ۵۷۰ هزار تومان بوده است.همچنین براساس آمار‌گیری متوسط خانوار در دهک اول اول تا پنجم ۳٫۱۹ نفر، ۳٫۸ نفر، ۳٫۸۴ نفر، ۳٫۹۴ و ۳٫۹۸ نفر بوده است. در نتیجه متوسط سرانه هزینه هر یک از گروه‌ها معادل ۵۳ هزار تومان، ۷۵ هزار تومان، ۹۸٫۴ هزار تومان، ۱۲۰ هزار تومان و در دهک پنجم سرانه هزینه ۱۴۲ هزار تومان است.

در همین حال آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد هزینه خانوار در سال ۸۷ حدود ۱۶٫۸ درصد افزایش یافته است. بنابراین سرانه ارقام سال ۸۶ برای سال ۸۷ و اعمال در خوشه‌بندی‌ها حتی اگر ۱۶ درصد افزایش یابد معتبر است. حال اگر ۹۵ درصد این هزینه‌ها را محاسبه کنیم درواقع درآمد ناخالص خانواده‌ها در دهک‌های یک تا پنج مشخص خواهد بود.

بنابراین نتایج، دیده می‌شود که خانوارهای دهک یک و دوم یعنی حدود ۱۴٫۴ میلون نفر مشمول خوشه اول، و خوشه‌های ۳ و ۴ که باز هم حدود ۱۴٫۴ میلیون نفر هستند مشمول خوشه دوم هستند. مرکز آمار سرانه ۷۹ هزار تومان و ۱۳۰ هزار تومان را مشمول یارانه نقدی عنوان کرد. به عبارت دیگر ۲۸٫۸ میلیون نفر معادل ۴۰ درصد مردم مشمول خوشه‌های دریافت کنند یارانه نقدی مرکز آمار خواهند شد.

نتایج نظر سنجی فردا نیز حدود ۲۷ درصد را نشان می‌دهد که در خوشه های یک و دوم هستند‌؛ علت این مسئله آن است که بسیاری از روستاییان و شهرهای کوچک دسترسی به اینترنت ندارند.

اطلاعیه عجولانه کارگروه اقتصادی

اما کارگروه تحول اقتصادی در اطلاعیه‌ای با اشاره به اینکه پرداخت یارانه‌ها محدود به خوشه‌بندی مرکز آمار نیست اعلام کرد: همه اقشار جامعه مشمول دریافت نقدی یارانه‌ها هستند. این اطلاعیه به معنای ان است که دولت به یکباره قصد کرده است به ۶۰ درصد دیگر مردم نیز یارانه بدهد. اینکه منابع بازتوزیع یارانه نقدی را از کجا تهیه می‌کند البته سوالی اساسی است.

http://WWW.PARSiYAN.TK

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum