Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

دربرخي صندوقها 70% آرا با يك خودكار و با يك خط نوشته شده

Go down  Message [Page 1 of 1]

PersianBoy

PersianBoy
مدیرکل سایت
مدیرکل سایت

گفت‌وگوي روزنامه خبر با اميدوار رضايي، برادر محسن رضايي پيرامون انتخابات رياست جمهوري


نسرين وزيري: شكايت به قوه قضائيه، كميسيون اصل نود و يا ارائه اعتراض به مقام معظم رهبري سه راه قانوني ‌اي است كه اميدوار رضايي براي نامزدهاي معترض نسبت به نظر نهايي شوراي نگهبان مطرح كرد. اين در حالي است كه به اعتقاد برخي ، نظر نهايي شوراي نگهبان و هيأت ويژه اين شورا بايد فصل‌الخطاب نامزدهاي معترض باشد. با اين حال برادر محسن رضايي به عنوان يكي از نامزدهاي معترض به روند برگزاري انتخابات رياست جمهوري دهم كه نسبت به همكاري نكردن وزارت كشور و شوراي نگهبان با اين نامزد گلايه‌مند است و انصراف برادرش را در همين راستا ارزيابي مي‌كند؛ معتقد است راه قانوني براي اعتراض به نظر شوراي نگهبان هم هست.

او كه پيگيري‌هاي انفرادي برادرش براي بررسي اعتراضاتش را بي‌نتيجه مي‌خواند اميدوار است تا در نتيجه تلاش‌ها و ميانجي‌گري‌هاي برخي افراد دلسوز دو نامزد ديگر هم با رضايي براي پيگيري اعتراضاتشان همراه شوند. اما به گفته اميدوار رضايي، رضايي با مهدي كروبي و مهندس موسوي براي اين منظور ديداري نداشته است.

انتقاد اميدوار رضايي به سخنان شوراي نگهبان كه پيش از اعلام نظر نهايي اين شورا با قطعيت هرگونه تخلف و تقلبي در اين انتخابات را رد مي‌كند نيز بخشي از گفت‌وگوي روزنامه «خبر» با اين نماينده مجلس را تشكيل مي‌دهد كه در ادامه مي‌خوانيد:

پيش از انصراف آقاي رضايي اعلام كرده بوديد كه اطلاعات لازم براي پيگيري شكايتان را از شوراي نگهبان و وزارت كشور دريافت نكرده‌ايد. پس چطور ‌آقاي رضايي از پيگيري اعتراضاتشان به انتخابات رياست جمهوري دهم انصراف دادند؟
بله متأسفانه شوراي نگهبان و وزارت كشور علي‌رغم توافق صورت گرفته با آقاي رضايي اطلاعات لازم را به ما ارائه ندادند. آقاي رضايي هم به همين دليل انصراف دادند. قرار بود وزارت كشور علاوه بر فهرست صندوق‌ها و آراي تفكيكي در آنها فرم‌هاي 22، 23 و 28 هر حوزه را كه مربوط به صورت جلسه‌ها و شمارش اوليه آرا در هر صندوق بوده است را به ما ارائه دهند. همچنين قرار بود آمار كلي شوراي نگهبان و وزارت كشور از شمارش آرا به ما ارائه شود چرا كه مقايسه آنها مي‌توانست در تأييد صحت شمارش آرا به ما كم كند. چون اين اطلاعات به ما ارائه نشد، نمي‌توانستيم اعتراضاتمان را پيگيري كنيم. از همين رو آقاي رضايي كنار كشيد.

قرار بود 10 درصد صندوق‌ها با حضور نماينده آقاي رضايي به شكل تصادفي بازشماري شود. اين اتفاق افتاد؟
يكي از قرارهاي شوراي نگهبان با آقاي رضايي در اين بود كه براي بازشماري 10 درصد صندوق‌ها ابتدا شمارش آرا در هزار صندوق آغاز شود و پس از ارائه نتيجه اين بازشماري، سپس آرا ده هزار صندوق مورد بازشماري قرار گيرد. قرار بود براساس اين توافقات پيش‌رويم اما اين توافق در همان وهله اول شكسته شد و انجام نشد.

اين عدم همكاري مشخصاً از سوي شوراي نگهبان صورت گرفت يا وزارت كشور؟
اين امور در اختيار وزارت كشور بود كه همكاري نكردند. اين در حالي است كه نمايندگان آقاي رضايي به ستاد انتخابات رابطين وزارت كشور و شوراي نگهبان معرفي شده بودند اما اطلاعات لازم در اختيار آنها قرار داده نشد.

اما علي‌رغم اظهارات شما مبني بر بازشماري نشدن آرا صندوق‌ها، شوراي نگهبان و وزارت كشور اعلام كردند كه اين بازشماري انجام شده و حتي آرا آقاي رضايي كمتر از قبل هم شده است.
ادعاي وزارت كشور در بازشماري صندوق‌ها، در نوعي بازشماري غيررسمي از برخي صندوق‌ها قبل از اطلاع جامع به نامزدها بوده است. البته در همين بازشماري غيررسمي مشخص شد كه 70 تا 80 درصد آرا با يك نوع خودكار و با يك خط مشترك به نفع يك كانديداي خاص به صندوق‌ها ريخته شده است. البته از آنجا كه اطلاعات اوليه لازم به دست ما نرسيد، عملاً اين نوع بررسي‌ها هم بي‌فايده بود و چيزي را اثبات نمي‌كرد.

شما از كجا متوجه تخلف مذكور مبني بر ارائه 80-70 درصد آرا صندوق‌هاي بازشماري شده به يك كانديداي خاص شديد؟
براساس گزارشاتي كه از نمايندگان ما در ستادهاي انتخاباتي و حاضر بر سر برخي صندوق‌ها به ما رسيده است متوجه اين نكته شده‌ايم.

اين تخلف را چگونه دنبال و پيگيري كرديد؟
اين مسئله را به اطلاع نمايندگان شوراي نگهبان رسانديم. در حال حاضر نيز قصد ارائه آن به هيأت ويژه شوراي نگهبان را داريم.

براساس همان بازشماري صندوق‌ها از سوي وزارت كشور كه شما آن را «غيررسمي» و بدون اطلاع‌رساني به نامزدها خوانديد، گفته شد كه چون آرا آقاي رضايي كاهش يافته است، ايشان از پيگيري اعتراضشان انصراف داده‌اند. اين ادعا صحت دارد؟
نه اصلاً اين طور نيست. اين يك استدلال غيرمنصفانه است چون آقاي رضايي از اول هم گفتند كه حاضرند آرايشان را به بقيه دوستان بدهند. حتي در گفت‌وگوي ويژه خبري نيز كه اخيراً حضور يافتند. نيز بر اين موضوع تاكيد كردند آقاي رضايي هرگز دنبال افزايش آراي خود نبود. ايشان فقط براي اثبات صحت انتخابات و اطمينان بيشتر از نتايج اعلام شده در انتخابات رياست جمهوري دهم، پيگير اين مسئله بود و اعتراضاتش را به شوراي نگهبان ارائه كرد. ايشان مي‌خواستند نشان دهند كه اين‌گونه شكايات را مي‌توان از مسير قانون و با رويكردي مدني دنبال كرد.

راهي كه گويا آقاي رضايي به تنهايي آن را پيمودند چون ديگر نامزدها نمايندگاني به شوراي نگهبان معرفي نكردند. آقاي رضايي براي پيگيري اعتراضاتشان با دو نامزد معترض ديگر جلسه يا ديداري داشتند؟
نه هيچ ديدار مشتركي ميان اين آقايان در اين مدت برگزار نشده است.



Last edited by پـارسـیـــان on 29/6/2009, 14:59; edited 1 time in total

http://WWW.PARSiYAN.TK

PersianBoy

PersianBoy
مدیرکل سایت
مدیرکل سایت

پس ايشان در ابتدا بدون هماهنگي با دو نامزد ديگر نماينده‌اي براي پيگيري اعتراضاتشان به شوراي نگهبان معرفي كردند. چه شد كه اين بار شرط معرفي نماينده‌شان به هيأت ويژه‌ شوراي نگهبان را مشروط به معرفي نمايندگان دو نامزد ديگر كردند؟
چون پيگيري‌هاي انفرادي ايشان موفق نبود. ايشان معتقدند كه جمع شدن مجموعه مسائل اخير در گرو همكاري هر سه نامزد معترض است تا اين مسئله را با يكديگر حل كنند.

پس از تشكيل هيأت ويژه شوراي نگهبان، سخنگوي اين شورا از دو نامزد معترض يعني آقايان موسوي و كروبي خواستند تا نمايندگانشان را معرفي كنند و نامي از آقاي رضايي برده نشد. آيا اين به منزله منتفي بودن اعتراضات آقاي رضايي از نظر شوراي نگهبان است؟
نمي‌دانم. از خودشان بپرسيد.

شايد هم به دليل انصراف آقاي رضايي، شوراي نگهبان تصور مي‌كند كه ايشان ديگر شكايتي ندارند كه بخواهند از طريق هيأت ويژه بررسي كنند. اين طور نيست؟
آقاي رضايي همچنان بر اعتراضاتشان نسبت به روند برگزاري انتخابات رياست جمهوري دهم پابرجا هستند. ايشان از پيگيري حق خودشان منصرف شدند اما همچنان پيگير حقوق مردم و استيفاي اين حقوق از مسير قانون هستند.

پس حتماً نماينده ايشان را به هيأت ويژه معرفي مي‌كنند؟ ولو اينكه دو نامزد ديگر تمايلي به معرفي نماينده خود نداشته باشند!
ايشان در معرفي نماينده‌شان به هيأت ويژه شوراي نگهبان به شرط خود پايبند خواهند بود و منتظر معرفي نمايندگان ديگر نامزدها خواهند شد. از آنجا كه برخي پيشنهاد ميانجيگري براي ايجاد آرامش و جلب نظرات دوستان را مطرح كرده‌اند، بعيد نيست كه نمايندگاني از سوي هر سه نامزد معترض به شوراي نگهبان معرفي شوند.

اين پيشنهادات براي ميانجيگري از سوي چه كساني مطرح شده است؟
دقيقاً نمي‌دانم از سوي چه كساني بوده است اما شخصيت‌هاي مختلفي معتقدند كه بايد نظرات طرفين شنيده شود تا راه‌حل قانوني لازم پيدا و پيگيري شود.

آيا تشكيل هيأت ويژه بررسي اعتراضات نامزدهاي معترض در نتيجه همين پيشنهادات ميانجيگري‌ها بوده است؟
شايد همين‌طور باشد. اما اين هيأت مي‌توانست جامع‌تر باشد و زودتر تشكيل شود.

يعني شما نسبت به تركيب اعضاي اين هيأت و زمان شكل‌گيري آن انتقاد داريد؟
بله، هيأت ويژه شوراي نگهبان دير هنگام تشكيل شد. در حال حاضر شوراي نگهبان وقت كمي دارد و زمان بررسي‌هاي آن فردا (امروز دوشنبه) به پايان مي‌رسد.
اعضاي اين هيأت نيز اگرچه افرادي مورد وثوق و قابل احترام هستند اما عمدتاً كساني هستند كه در مراكز ديگر مشغوليت‌هايي دارند به نظر مي‌رسد اگر از حضور افرادي كه كمتر موضع‌گيري‌هاي خاص انتخاباتي داشته‌اند استفاده مي‌شد، بهتر بود.

با تمام اينها نفس تشكيل اين هيأت از سوي شوراي نگهبان گام مثبتي بود همين كه شوراي نگهبان حاضر به تشكيل اين هيأت شده است، اقدام موثري است كه اميدواريم به سرانجام برسد و حركت مثبتي براي ايجاد آرامش در كشور ايجاد شود.

اما همانطور كه اشاره كرديد وقت شوراي نگهبان براي اعلام نظر در مورد انتخابات امروز به پايان مي‌رسد و اين شورا بايد نظر نهايي خود را اعلام كند.
بايدي در كار نيست. بايد شوراي نگهبان تا روز چهارشنبه نظر خود را اعلام مي‌كرد اما درخواست مهلت كرد. در حال حاضر هم كه وقت هيأت ويژه شوراي نگهبان محدود است و امكان دستيابي به نتيجه قطعي نيست، شوراي نگهبان مي‌تواند بار ديگر درخواست مهلت كند.

اما پيش از اين آقاي كدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان چندين بار اعلام كرده‌اند كه نتيجه نهايي اين شورا تقريباً مشخص است و اين مهلت گرفتن‌ها فقط براي جلب اعتماد نامزدهاي معترض است. فكر مي‌كنيد كه تمديد مهلت شوراي نگهبان تغييري در موضع آن ايجاد كند؟
اظهارات آقاي كدخدايي هم يك اشكال حقوقي است. ما كه علم غيب نداريم. اينكه شوراي نگهبان هيأتي را مسئول تحقيق و پيگيري كند و پيشاپيش به ضرس قاطع اعلام كنند كه تخلفي صورت نگرفته است، براي ما هم قابل فهم نيست. شايد برخي آقايان علم غيب دارند!

به نظر شما هيأت ويژه شوراي نگهبان همانطور كه اعلام كرده است توان جلب نظر و اعتماد و اطمينان نامزدهاي معترض و افكار عمومي را دارد؟
اين به چگونگي برخورد هيأت ويژه شوراي نگهبان با شكايات و اعتراضات نامزدها و مردم دارد. اگر نظر نهايي اين هيأت بتواند مردم را توجيه و مجاب كند، مي‌تواند آرامش نسبي را به فضاي عمومي جامعه بازگرداند. اما اگر باز هم به صورت نگاه از بالا به پايين به مسئله نگريسته شود و به صورت دستوري موضوعي به مردم و نامزدهاي معترض ديكته شود، ممكن است در ظاهر اعتراض‌ها از بين برود اما در باطن اين موضوع همچنان در ذهن مردم باقي مي‌ماند. از آنجا كه اعتراض نامزدها در ادامه اعتراض افكار عمومي است اگر مردم و افكار عمومي نسبت به نظر نهايي شوراي نگهبان قانع شوند، نامزدها هم قانع خواهند شد.

و اگر هيأت ويژه شوراي نگهبان نتواند افكار عمومي و نامزدهاي معترض را قانع كند، چه؟ آيا باز راهي هم براي پيگيري اعتراضات موجود هست؟
بله، همچنان راهكارها قانوني‌اي همچون شكايت به قوه قضائيه، كميسيون اصل نود مجلس و حتي ارائه اعتراض به مقام معظم رهبري به عنوان بالاترين مقام اجرايي و قانوني كشور وجود دارد. همان‌طور كه در قانون انتخابات آمده است تاييد نهايي انتخابات به مقام معظم رهبري برمي‌گردد. تا زماني كه رهبري انقلاب حكم رياست‌جمهوري را تنفيض نكنند آراي مردم بايد در صندوق‌ها در فرمانداري‌ها حفظ شود.

پيش از انتخابات از احتمال انصراف آقاي رضايي از نامزدي در انتخابات رياست جمهوري سخن گفته مي‌شد اما نهايتاً شاهد انصراف ايشان از پيگيري اعتراضاتشان بوديم. با وجود دو بار سابقه انصراف در دو انتخابات پياپي رياست جمهوري فكر مي‌كنيد آيا ايشان شانس ديگري در انتخابات رياست جمهوري آتي خواهند داشت؟
ايشان اين بار انصراف ندادند. آقاي رضايي لحظه‌اي از پيگيري حقوق مردم عقب‌نشيني نكردند ايشان فقط از شكايت شخصي‌شان منصرف شدند اما استيفاي حقوق مردم را همچنان دنبال مي‌كنند. آقاي رضايي علي‌رغم گمانه‌زني‌هايي مبني بر انصراف از نامزديشان گفتند كه حتي اگر فقط يك رأي بياورند هم مي‌مانند. همين كار را هم كردند و در معرض رأي مردم قرار گرفتند.

با اين وصف آيا باز هم شاهد كانديداتوري مجدد آقاي رضايي در انتخابات رياست جمهوري يازدهم خواهيم بود؟
اين را بايد از خودشان بپرسيد. اما يك فرد سياسي و مردمي كه مي‌خواهد به مردم كمك كند، هميشه در صحنه هست و بسته به شرايط سياسي تصميم‌گيري مي‌كند.

http://WWW.PARSiYAN.TK

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum